Anne Scher i Charles Verrall: “100+ ideja za dramu”

Prijevod: Jasna Šojer

100_plus.jpgU nedostatku dramskih škola, udžbenika ili sustavnog dopunskog obrazovanja u okviru odgojno-obrazovnog sustava praktični dramski/ kazališni rad s djecom i mladima ostaje zasad osnovnim načinom (samo)obrazovanja dramskih/kazališnih pedagoga u Hrvatskoj.

Hrvatski centar za dramski odgoj ovu situaciju želi promijeniti. Stoga smo odlučili pokrenuti Biblioteku dramskog odgoja u kojoj namjeravamo objavljivati stručnu literaturu kako onu stranih autora (a ta građa je uistinu vrlo bogata), tako i onu iz pera domaćih pisaca.

100 + ideja za dramu Anne Scher i Charlesa Verralla doličan je početak takve biblioteke. Kako sami autori ističu, ovo je zbirka recepata, no svi koji će se njima koristiti pozvani su da da ih rabe slobodno, u skladu s potrebama vlastita rada, prilagođujući ih sastavu i mogućnostima skupina s kojima rade, bez obzira jesu li to dramske, kazališne, socijalizacijske ili terapijske skupine.

Ipak, za korisnike ove knjige posebno je dragocjeno to što ovo obilje raznolikih ideja počiva na nizu čvrstih pedagoških i radnih načela koja svemu izloženom daju unutrašnju cjelovitost i svrhovitost. Ne radi se dakle o rasutom teretu, već o raznolikosti koja nastaje iz razvijanja građe, ideja i poticaja utemeljenih na logici i ciljevima odgojnog i stvaralačkog dramskog/kazališnog rada u čijem su središtu mladi ljudi, njihove potrebe i mogućnosti.

Vjerujemo da će ova prva knjiga Biblioteke dramskog odgoja, kao i one koje će uslijediti, postati nezaobilazan i dragocjen priručnik u dramskom i kazališnom radu s djecom i mladima. S veseljem je dijelimo s vama!

Vlado Krušić

Cijene knjiga za narudžbe kod izdavača (poštarina uračunata): 70 kn

Kako naručiti knjigu?

CIJENE KNJIGA ZA NARUDŽBE KOD IZDAVAČA (POŠTARINA URAČUNATA):

1) 100+IDEJA ZA DRAMU: 70 Kn

2) NOVIH 100+ IDEJA ZADRAMU: 70 Kn

3) NE RASPRAVLJAJ, IGRAJ!40 Kn

4) IGRAM SE, A UČIM!100 Kn

5) ZAMISLI, DOŽIVI, IZRAZI!100 Kn

ZA KUPNJU 2 KNJIGE POPUST 10% !

ZA KUPNJU 3 I VIŠE KNJIGA POPUST 20% !