ZVJEZDA(NI)NE STAZE 2019.

ZVJEZDA(NI)NE STAZE 2019.

Centar mladih Ribnjak – Zagreb  

3.-4./10.-11. svibnja 2019.

Zvjezda(ni)ne staze, susret dramskog stvaralaštva djece i mladih koji nosi ime najznačajnije hrvatske dramske pedagoginje Zvjezdane Ladike, ove je godine, pete po redu, održan u zajedničkoj organizaciji Centra mladih Ribnjak i Hrvatskog centra za dramski odgoj.

Pokrenut sa svrhom da dramskom odgojnom radu i scenskom stvaralaštvu mladih omogući veću javnu vidljivost te kulturno i pedagoško priznanje, susret je okupio dosad najveći broj sudionika, njih gotovo dvjesto. Uz dramske družine osnovnih i srednjih škola (OŠ J. J. Strossmayera, OŠ I. Gundulića, OŠ T. Brezovačkog, OŠ V. Žganca, OŠ P. Zrinskog, OŠ J. Habdelića V. Gorica, OŠ Trnsko, OŠ Pantovčak, OŠ Sesvete, OŠ  Žitnjak, III. i V. gimnazija Zagreb, II. gimnazija Sesvete) na susretu su nastupila i tri dramska studija, iz Sesveta, Sinja i Varaždina a izvedeno je 17 skupnih i 8 pojedinačnih nastupa.

 

Prvotna namjera pokretača susreta da mladim učesnicima dramskoga rada i njihovim voditeljima omogući predstavljanje njihova stvaralaštva izvan okvira službenih smotri, često opterećenima nezdravim natjecateljskim mentalitetom te u kvalitetnim izvedbenim uvjetima ove je godine obogaćena nastojanjem da se dodatnim aktivnostima – interaktivnim radionicama – potakne međusobna komunikacija i razmjena iskustava među učesnicima.

Raznolikost ciljeva i opredjeljenja dramskoga rada, vidljiva u predstavama i nastupima, te entuzijazam i motiviranost svih sudionika za drukčije ozračje i međusobnu komunikaciju, otvaraju mogućnost daljnjeg koncepcijskog razvijanja Zvijezda(ni)nih staza kao susretišta i mjesta razmjene raznovrsnih oblika i iskustava dramskog stvaralačkog rada s djecom i mladima.

Zvijezda(ni)ne staze 2019 – galerija fotografija