Proglašeni dobitnici Nagrade „GROZDANIN KIKOT“ za 2018!

Međunarodni žiri Nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin kikot” u sastavu Ljubica Beljanski Ristić (Srbija), dr Vladimir Krušić (Hrvatska) i Novica Bogdanović (Bosna i Hercegovina) donio je odluku o dodijeli četiri ravnopravne nagrade osobama te jednu specijalnu nagradu koja se dodjeljuje institucijama, organizacijama i skupinama.

Dobitnici osobne Nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin kikot” za 2018. godinu su: Nela Antonović, redateljica, performerica i koreografkinja iz Srbije, Snježana Čubrilo, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja iz Hrvatske, Anela Križanac, dramska pedagoginja iz Bosne i Hercegovine te Armin Joha Hadžimusić, dramski pedagog i glumac iz Bosne i Hercegovine. Specijalnu nagradu dobilo je Učilište Zagrebačkog kazališta mladih.

Svečana dodjela nagrada bit će upriličena 27. ožujka 2019., na Svjetski dan kazališta, u Mostaru.

Međunarodnu Nagradu „Grozdanin kikot” pokrenuo je Mostarski teatar mladih 1996. godine, a od 1997. organizaciju i dodjelu nagrada vodi Centar za dramski odgoj Bosne i Hercegovine.

Dosad su iz Hrvatske nagradu dobili brojni istaknuti pojedinci i ustanove, među njima i niz naših članova, Zvjezdana Ladika, Berislav Frkić, Vlado Krušić, Rene Medvešek, Iva Gruić, Nebojša Borojević, Ines Škuflić-Horvat, Goran Golovko, Vitomira Lončar, Ivica Šimić, Bojan Munjin, Lidija Helajz, Davor Dokleja, Međunarodni dječji festival Šibenik i drugi.

Čestitamo!