RADIONICA FORUM-KAZALIŠTA U SKLOPU PROJEKTA „NE DAJ SE UPECATI“

U sklopu projekta „Ne daj se upecati“, čiji je glavni nositelj Savez društava Naša djeca Hrvatske, HCDO je 18. i 19.rujna o.g. organizirao radionicu forum-kazališta koju su vodile naše članice Josipa Lulić i Andrea Damjanić Firšt, aktivistice Centra za kazalište potlačenih POKAZ. Radionica, prvotno planirana u ožujku o. g., održana je u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu, a bila je namijenjena ciljanim polaznicima iz društava Naša djeca Tuhelj, Karlovac i Osijek kojima se priključilo nekoliko polaznika prijavljenih preko našeg Centra, kao i učiteljice iz OŠ Ivan Gundulić.

Svrha je radionice edukacija voditelja dramskoga rada u spomenutim DND-ima za metodu forum-kazališta kako bi s djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama pripremili javne programe forum-kazališta na teme prevencije ovisnosti, čime će se utjecati na vršnjake da donose kvalitetne odluke te se odupiru socijalnim utjecajima koji potiču ovisnost. 

Projekt „Ne daj se upecati“ ima podršku Ministarstva zdravstva i trajati će 3 godine. Osim forum-predstava, projektom je predviđen i izravan rad s roditeljima, stručnjacima  i mladima putem održavanje edukativnih panela u lokalnim zajednicama na teme prevencije ovisnosti, u kojima će sudjelovati stručnjaci iz tog područja, predstavnici MUP-a, socijalni radnici koji rade s mladima i obiteljima koji su suočeni s problemom ovisnosti, vršnjaci i roditelji sa svojim iskustvima (metoda ‘živa knjižnica’) te predstavnici lokalnih obrazovnih ustanova i lokalnih vlasti i donositelja preventivnih lokalnih strategija i javnih politika za djecu i mlade kojima je cilj prevencija ovisnosti o alkoholu, drogama, kockanju i novim tehnologijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *