PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADA I PRIZNANJA HCDO-a ZA 2021.

U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja Hrvatski centar za dramski odgoj (HCDO) od 2009. godine dodjeljuje nagrade i priznanja za doprinose dramskom i kazališnom odgoju, kojima je dosad nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija. 

Dobitnici nagrada i priznanja za 2021. godinu proglašeni su u srijedu 29. prosinca 2021. na Godišnjoj skupštini Centra održanoj  online na platformi Zoom.

Povjerenstvo za nagrade i priznanja Hrvatskoga centra za dramski odgoj, u sastavu Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Pule, Snježana Čubrilo, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja iz Zagreba te Ines Škuflić Horvat, dramska pedagoginja iz Zagreba, razmotrilo je pristigle nominacije za 2021. godinu te donijelo sljedeće odluke: 

Nagrade za trajan doprinos dramskom odgoju dobili su redatelj i dramski pedagog Vladimir Krušić, jedan od osnivača Centra i aktualni predsjednik, te Dramski studio GK Zorin dom Karlovac koji slavi sedamdeset godina djelovanja. 

Za izniman doprinos nagrađeni su dramski pedagog i docent na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu,dr. sc. Damir Miholić, za promicanje i razvijanje dramskih postupaka u terapijskom radu s osobama s posebnim potrebama i s invaliditetom, te  dramski i glumački pedagog Denis Patafta, dogogodišnji tajnik Centra. 

Za poseban doprinos nagradu su dobile dramske pedagoginje Roberta Barat, učiteljica iz Murskog Središća, i Ana Krčar Velimirović, odgojiteljica iz Varaždina, obje za svoj dosadašnji dramskopedagoški rad u akcijama HCDO-a te u matičnim okružjima. 

Dodijeljena su i dva priznanja – glumici i dramskoj pedagoginji Marini Kostelac za promicanje dramskog i kazališnog odgoja u lokalnoj zajednici te Kulturnom centru Osijek i njegovu ravnatelju Ivanu Kristijanu Majiću za uspješnu organizaciju Europskog dramskog susreta EDERED održanog u Osijeku u srpnju o.g.

(Cijeli tekst odluka i obrazloženja Povjerenstva uza svakog dobitnika potražite ovdje.)