Održan godišnji Sabor Hrvatskog centra za dramski odgoj 2016.

U četvrtak, 29.12.2016. u Centru mladih Ribnjak, održan je godišnji Sabor Hrvatskog centra za dramski odgoj, prvi nakon statutarne reorganizacije Centra i revizije članstva, koja je trajala cijelu prošlu godinu.

Godišnji Sabor započeo je predstavljanjem nove knjige Biblioteke za dramski odgoj, nastalom kao jedan od ishoda projekta Aktivne metode za građanski odgoj koji je HCDO realizirao u 2015./2016.

Priručnik ‘Odgoj za građanstvo, odgoj za život‘ bit će objavljen u obliku e-izdanja, a njegovo je elektroničko oblikovanje omogućila Školska knjiga. O priručniku i projektu govorili su članovi uredništva te autorice priručnika Roberta Barat, Snježana Čubrilo, Maša Rimac Jurinović i Vlado Krušić.

U drugi dio Sabora, tijekom kojeg je održana godišnja skupština HCDO-a, uvela nas je proslava kojom je obilježeno dvadeset godina postojanja i djelovanja Centra. Bila je to prigoda da se osvrnemo na prijeđeni put i raspravimo kako rezimirati proteklih dvadeset godina našega djelovanja te da promislimo o mogućnostima i zadaćama koje nas očekuju u budućnosti.

Članovi Predsjedništva podnijeli su izvješće o svojim aktivnostima, predstavljeni su projekti Centra te njegovih članova održani u protekloj godini, usvojeno je financijsko izvješće za 2015., a nakon zajedničke diskusije, ukratko su predstavljeni i planovi za naredno razdoblje.

Zapisnik Skupštine bit će dostupan na mrežnim stranicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *