Nova Tirenina radionica: Meeting Shakespeare, 21.2.2015.

logo_teatar_Tirena

RADIONICA

MEETING SHAKESPEARE
Subota 21.2. 10:00 – 16:00
shake
Upoznajte se s novim metodama rada, osvježite nastavni proces i razvijte svoje ideje!

Radionica se bavi tematikom Shakespearea, njegovim tekstovima i stvaralaštvom, te aktualnim pogledom na rad s polaznicima na navedenom materijalu. Podsjeća da je Shakespeare pisao za široke mase i da su njegova djela prepuna društvenih istina vrlo poznatih i našem društvu. Voditelj spaja svoje dugogodišnje glumačko i pedagoško iskustvo, te uvodi polaznike u Shakespeareov svijet. Otvara pitanja suvremene interpretacije Shakespearea i načina kako ga učiniti zanimljivim mlađim generacijama.

Polaznici na radionicu trebaju donijeti monolog, scenu ili bilo koji drugi ulomak iz nekog Shakespeareovog djela koji žele obraditi, u vezi kojeg imaju pitanja, sugestije i slično.

Tekst NIJE POTREBNO naučiti napamet, no bitno je donijeti nešto na čemu polaznik želi raditi.

 Radionica je na engleskom jeziku.

 Polaznici: nastavnici engleskog jezika, studenti, srednjoškolci, obožavatelji ali i oni koji zaziru od Shakespearea

Voditelj: Marcus Fernando, akademski glumac

Britanski glumac, redatelj, glazbenik, lutkar i fotograf. Na daskama koje život znače proveo je gotovo 30 godina, a između ostalih radio je u nekim od najvećih britanskih kazališnih kuća poput National Theatrea i Royal Sheakspeare Company. Igrao je brojne Shakespearove uloge, te režirao nekoliko poznatih naslova. Brojne je ljetne sezone proveo kao glumac sa Illyria Theatreom koje karakterizira elizabetanska tradicija putujućeg teatra na otvorenom. Instruktor je scenskih borbi i voditelj radionica.

 CIJENA RADIONICE JE 180 kn

 U prilogu Vam šaljemo prijavnicu koju je potrebno ispuniti i poslati ju na e-mail adresu

teatartirena@gmail.com

 Tel: 01 412 0041, mob: 095 412 0041

www.tirena.hr

www.facebook.com/teatartirena