20. ožujka – Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

ASSITEJ-50-YEARS_CROATIA

Leo Vukelić – Predsjednik Hrvatskog centra ASSITEJ

ČESTITAMO VAM SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE!

Hrvatski centar Assitej, 20. ožujka obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, a ove godine ta svečanost će se realizirati u suradnji sa Hrvatskim domom u Vukovaru.

Ovogodišnji program je zamišljen kao više različitih aktivnosti i javnih nastupa kroz cijeli dan sa centralnom svečanom dodjelom nagrada Hrvatskog centra Assitej za najbolja prošlogodišnja kazališna ostvarenja profesionalnih kazališta za djecu i mlade. Osim izvedbe predstave „Deveta ovčica“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, okruglog stola sa temom „Položaj kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj“, prikazati  će se nekoliko produkcija  pod sloganom „Povedite dijete u kazalište/ U gradu čudesa dobri ljudi djele sreću“.  Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka i Dramskog studia Hrvatskog doma u Vukovaru.

Ove godine hrvatsku je poruku napisala Silvija Šesto poznata hrvatska spisateljica za djecu.

[download id=”37″]

Svjetske poruku napisale su Malala Yousafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2014. godine, Guila Clara Kessous, UNESCO-ova umjetnica za mir i Yvette Hardie, predsjednica ASSITEJ-a

[download id=”38″]

[download id=”39″]