Međunarodni dan dramskog odgoja – 27. studenoga

Poštovani članovi, suradnici, prijatelji i podržavatelji dramskog odgoja!

Približava se 27. studenoga, Međunarodni dan dramskog odgoja, dan kad su svi dramski pedagozi i njihove nacionalne organizacije i ustanove pozvani da javno obilježe i posvjedoče važnost svog odgojno-umjetničkog rada. Hrvatski centar za dramski odgoj ove će godine po treći put obilježiti taj dan dodjelom svojih godišnjih nagrada i priznanja pojedincima i organizacijama za razvijanje i doprinose dramskom odgoju i kazališnom odgoju. Nagrade i priznanja dodjeljuju se pojedincima, ustanovama i organizacijama za značajnije trajne te posebne i iznimne doprinose dramskom odgoju.

Nagrade i priznanja bit će uručene ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti koja će održati u nedjelju 27. studenog u 20,00 sati u Dječjem kazalištu Dubrava u Zagrebu.

Nakon svečane dodjele bit će prikazana nagrađivana predstava „Nasilje“ u izvedbi Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava.

Tom prilikom bit će pročitana i prigodna poruka povodom Međunarodnog dana dramskog odgoja koju je ove godine na našu molbu napisao Sead Đulić,istaknuti dramski pedagog, redatelj, glumac i umjetnički direktor Mostarskog teatra mladih 1974, te osnivač i direktor Centra za dramski odgoj Bosne i Hercegovine.

[download id=”26″]

Poruku Vam šaljemo uz molbu i nadu da ćete naći trenutak da je u nedjelju 27.11.2011. pročitate na predstavi, radionici, dramskom satu ili u nekoj drugoj javnoj prigodi.

U prilogu Vam šaljemo cjelovitu obavijest o dobitnicima ovogodišnjih nagrada i molimo Vas da je proslijedite svima za koje smatrate da bi ih to moglo zanimati.

[download id=”27″]

Također Vas pozivamo, ako možete, da dođete na našu središnju proslavu i dodjelu nagrada i priznanja u Dječje kazalište Dubrava.

Za Hrvatski centar za dramski odgoj:

Vlado Krušić, tajnik