POVRATAK POEZIJE – Održan 7. Susret „Zvjezda(ni)ne staze 2024.“

Susret scenskog govornog stvaralaštva mladih, nazivom posvećen velikoj kazališnoj pedagoginji Zvjezdani Ladiki, održan je 10. i 11. svibnja u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu uz dosad najveći broj sudionika. U raznovrsnim govornim formama, od igrokaza, dramskih monologa i pripovjednih oblika do recitacija, povijesnih govora i recitala, nastupilo je preko 150 sudionika, mladih izvođača i njihovih voditelja i mentora, iz osnovnih i srednjih škola, kazališnih studija, udruga i kulturno-umjetničkih društava iz Zagreba, Siska, Zaboka te Varaždina.

Uz dvodnevni program nastupa održana su i dva zanimljiva razgovora, prvi naslovljen „Poezija na sceni nekad i sad“, te drugi, o „slem poeziji“u Hrvatskoj, s istaknutim autorima izvođačima ovog sve popularnijeg pjesničkog žanra. Za mlade sudionike i njihove voditelje u subotu je organizirana i mala radionica scenskoga glasa i govora pod vodstvom Marine Petković Liker.

Sabirući dojmove nakon Susreta, s posebnim zadovoljstvom možemo reći da se živa pjesnička riječ, već duže vrijeme potisnuta i zanemarena poglavito u školskim programima, ponovno vraća na
pozornicu.

Fotogalerija Zvijezda(ni)nih staza 2024.:

Nastupi – petak 10. svibnja

 

Nastupi – petak 11. svibnja

 

Mala radionica glasa i govora

 

Razgovor – Poezija na sceni nekad i sad

 

Razgovor – Slem poezija