Mladen Iveković – veliki podupiratelj našeg Centra

mladen-ivekovicU petak 7.1.2011., nakon kratke i teške bolesti, preminuo je Mladen Iveković, kulturni radnik i aktivist, iskreni prijatelj te veliki podupiratelj našeg Centra.

Mladena će mnogi kazališni umjetnici i kulturni radnici pamtiti kao direktora Centra za kulturnu djelatnost omladine, ustanove koja je od konca 1960-ih poticala i koordinirala niz izvaninstitucionalnih, profesionalnih i amaterskih, kazališnih skupina, izdavala vrhunsku kazališnu literaturu i organizirala kazališne festivale. Pamtit će ga i kao jednog od najuglednijih direktora Zagrebačkog kazališta mladih koji je koncem 1980-ih pridonio stvaralačkom uzletu ovog kazališta.  Premda se nakon 1991. povlači iz javnog kulturnog života, Mladen je u granicama svojih mogućnosti nastavio pomagati neke aktivnosti, među njima i djelatnost našeg Centra. Njegovom inicijativom i ohrabrenjima pokrenuta je izdavačka djelatnost HCDO-a kojom je započelo stvaranje temeljnog fonda dramsko-pedagoške literature na hrvatskom jeziku.

Mladen Iveković otišao je prerano. Toliko toga smo još planirali napraviti i njegova podrška će nam nedostajati. Hvala Ti, Mladene, na suradnji, nesebičnoj pomoći i iskrenom prijateljstvu!

Supruzi Katarini i kćerki Ozani, našoj kolegici, te članovima porodice i rođacima izražena je iskrena sućut.

Posljednji ispraćaj Mladena Ivekovića bio je na Mirogoju u srijedu 12. siječnja u 14,10 sati.